VAXNING

Vaxning är ett effektivt och skonsamt sätt att få bort oönskad hårväxt, och det ger dessutom ett slätt och fint resultat. En behandling håller huden len och hårfri i 2-4 veckor.

Om vaxning

Vaxning är en av våra vanligaste behandlingar för att ta bort oönskad hårväxt. Att vaxa är en skonsam metod eftersom du inte behöver behandla ofta. En vaxbehandling kan hålla upp till 4 veckor. 

Vi vaxar alla kroppsdelar (utom öron och näsa). Om du vaxar dig regelbundet så växer dina hårstrån långsammare, glesare och de blir så småningom svagare.

Kliniken utför även intimvaxning så kallad brasiliansk vaxning.  Behandlingen kommer från Brasilien och innebär att man tar bort allt eller nästan allt hår. Hur mycket hår du vill behålla bestämmer du. Åldersgräns för brasiliansk vaxning är 18 år.

Vid vaxning fokuserar vi på att 

  • Få ett slätt och hårfritt resultat

Behandlingstid

20-60 minuter

Antal behandlingar

Generellt så rekommenderar vi återbesök var fjärde vecka.

Kombinera gärna med

Spraytan efter några dagar så får du en härlig kroppkänsla.

Bra att veta innan

din behandling av vaxning

Av hygieniska skäl bör du vara nyduschad när du kommer till salongen. Om du vanligtvis rakar håren så måste du se till att du med fingrarna kan få fatt i dem. När du inte kan ta ett nyp-tag om håren så kommer inte heller vaxet att klara det.

Terapeuterna som arbetar med brasiliansk vaxning har gjort det länge och är vana vid att träffa kvinnor i denna situation. Du får i lugn och ro ta av dig och du täcker dig med en handduk till att börja med.

OBSERVERA! Vi gör inga intimvaxningar på män.

Bra att veta efter

din behandling av vaxning

Det är viktigt att tänka på regelbundenhet och att ta hand om huden mellan vaxtillfällena. Kom också ihåg att låta huden vila något dygn efter vaxning.
Du ska undvika att solbada 48 timmar efter avslutad behandling. Det är vanligt att huden blir lite irriterad och svullen efter behandlingen, men oftast försvinner rodnad och irritation inom några timmar. 

 

UDDEVALLA:

 

Stora Hellevigsgatan 6

451 40 Uddevalla

0522-141 20

info@klinikpangea.se

ÖPPETTIDER:

 

Uddevalla

Mån-fre 08.00 – 17.00

Lördagar 09.00-14.00

Söndag STÄNGT