TRÅDLYFT

Trådlyft är en snabb och effektiv behandlingsmetod som används för att öka hudens elasticitet samt lyfta upp huden. Behandlingen utförs endast av legitimerad sjuksköterska.

Den primära målsättningen med trådlyft är att stimulera kroppens egna vävnader och producera mer kollagen över tid.

Om trådlyft-behandling

Vid trådlyft används trådar som är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen. Dessa trådar är gjorda av PDO (polydioxanon) vilket är ett syntetiskt material som används inom sjukvården och är väl beprövat och säkert. Nedbrytningen av PDO-trådar sker gradvis över 2-12 månader, beroende på dess tjocklek och placering.

Denna behandlingsmetod är snabb, effektiv och används för att öka hudens elasticitet samt lyfta upp huden. Den primära målsättningen med trådlyft är att stimulera kroppens egna vävnader och producera mer kollagen över tid.

Vid trådlyftbehandling fokuserar vi på att behandla problem som

 

  • Hela ansiktet
  • Ögonbrynen
  • Under ögonen
  • Kinder
  • Käklinje
  • Haka
  • Hals
  • Dekolletage
  • Mage

Pris

Trådlyft 1 område 6995:-
Trådlyft 2 områden 9995:-
Trådlyft 3 områden 14495:-
Trådlyft 4 områden 19995:-
Monotrådar 50 st 3950:-
Monotrådar 100 st 5995:-
Mono Eye 4000:-

Se hela prislistan här

Behandlingstid

60 minuter

Mono-trådar (kollagenstimulerande)

Monotrådarna (tunna trådar) placeras ytligt i huden med tunna nålar och verkar hudföryngrande genom att framförallt stimulera hudens kollagenproduktion och ger en huduppstramande effekt. Kollagenstimulerande trådar används för att förebygga slapp och hängig hud men också för att ge huden ett yngre utseende och att ge huden mer spänst.

Mono eye

Vid Mono eye används tunna trådar som placeras under huden för att lyfta och strama åt ansiktshuden. De mest framträdande effekterna är förbättrad hudelasticitet och textur, vilket uppnås genom att minska synligheten av porer samt jämna ut fina linjer och rynkor.

Vid behandling av området under ögonen använder vi speciellt utformade tunna PDO-trådar. Vi sätter in ca 20 trådar under vardera öga. För denna procedur använder vi en trubbig kanyl istället för den vanliga vassa nålen som används vid behandling med tunna trådar, för att minska risken för blåmärken och skador i det känsliga området runt ögonen. Behandlingens mål är att stimulera ny kollagenproduktion i området, vilket bidrar till en fastare hud och motverkar slapphet i vävnaden.

Resultatet från trådlyft med tunna trådar kan skilja sig åt beroende på faktorer som patientens ålder, hudtyp och livsstil.

COG-trådar (hulling)

Trådar med mer lyftkapacitet är våra tjockare cog-trådar som används för bland annat kind/käklyft med fler områden.
Proceduren innebär att trådar med små tandade krokar, så kallade ”cogs”, förs in i huden via en kanyl.

 

Bra att veta innan & under

trådlyft-behandling

 

Kostnadsfri konsultation (på plats) är enligt svensk lag obligatorisk innan behandling. Utan en konsultation kan denna behanling inte genomföras.

Vid behandling med tunna trådar lägger vi på en bedövningssalva och vid behandling med tjocka trådar läggs lokalbedövning i det område som ska behandlas.

 

Bra att veta efter

trådlyft-behandling

 

Var noga med hygien och undvik beröring och smink på 24 timmar efter behandling. Under 3 veckor ( gällande tjocka trådar) ska du undvika intensiv träning, tunga lyft och andra ansiktsbehandlingar.
Första veckan ska du försöka sova på rygg om du har behandlats i ansiktet. Om du upplever smärta kan du ta Alvedon vid behov.

Efter 3 månader får du en uppföljning för justering och vid behov fler trådar. I vissa fall kan en touch-up krävas 6-9 månader efter din första behandling. Detta för bästa resultat. Behov av touch-up är individuellt och bedöms i samråd med din behandlare.

Vanliga frågor och svar

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Omedelbart efter behandlingen får du en uppstramning och ny spänst, men maximal effekt av trådlyftsbehandlingen ses vanligen efter tre – fyra månader. Därefter håller effekten i cirka 1,5 år beroende på livsstil, ålder, hudtyp etc. Vi rekommenderar en ”touch up” efter cirka 6-8 månader för att den föryngrande effekten ska hålla ännu längre.

Hur mycket lyft man får är också väldigt individuellt och beror bland annat på ålder, hudtyp och hur väl man förhåller sig till eftervårdsinsruktionerna.Vi rekommenderar alltid kombinationsbehandlingar för bästa effekt. Din sjuksköterska berättar mer om detta på din konsultation inför din behandling.

Vem kan göra en trådlyft-behandling?

Alla som vill ha hudförbättring och uppstramning i ansiktet, kring käklinje, runt mun och ögon är bra kandidater för behandlingen

Trådlyft passar både kvinnor och män, yngre och äldre. Yngre kan göra behandlingen för att förebygga kontinuerlig bibehålla en ungdomlig hud och äldre för att få ett mer ungdomligt utseende.

UDDEVALLA

 

Stora Hellevigsgatan 6

451 40 Uddevalla

0522-141 20

info@klinikpangea.se

 

ÖPPETTIDER

 

Uddevalla

Mån-fre 08.00 – 17.00

Lördagar 09.00-14.00

Söndag STÄNGT