Trådlyft Uddevalla

Tidsåtgång 60-90 min

Trådlyft ger ett naturligt lyft med föryngrande effekt som ger fastare hudstruktur. 

 

 

 

Trådlyft är en snabb, effektiv behandlingsmetod som används för att öka hudens elasticitet och lyfta upp huden. Behandlingen utförs endast av legitimerad sjuksköterska.

Den primära målsättningen med trådlyft är att stimulera kroppens egna vävnader och producera mer kollagen över tid. 

 

 

Trådlyft PDO trådar

Trådarna som används vid trådlyft är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen.  Trådarna består av PDO (polydioxanono) vilket är ett syntetiskt trådmaterial som används inom sjukvården och är väl beprövat och säkert. PDO trådar bryts långsamt ner över 2-12 månader, beroende på tjocklek och placering. 

Trådlyft uddevalla

Mono trådar, kollagenstimulerande.

Monotrådarna (tunna trådar) placeras ytligt i huden med tunna nålar och verkar hudföryngrande genom att framförallt stimulera hudens kollagenproduktion och ger en huduppstramande effekt. 

Kollagenstimulerande trådar används för att förebygga slapp och hängig hud men också för att ge huden ett yngre utseende och att ge huden mer spänst. 

COG (hulling) trådar.

Trådar med mer lyftkapacitet är våra tjockare ”taggtrådar” som används för bland annat kind/käklyft med fler områden.

Vilket resultat kan jag förvänta?

Omedelbart efter behandlingen får du en uppstramning och ny spänst men maximal effekt av trådlyftsbehandlingen ses vanligen efter tre – fyra månader. Därefter håller effekten i cirka 1,5 år beroende på livsstil, ålder, hudtyp etc. Vi rekommenderar en ”touch up” efter cirka 6-8 månader för att den föryngrande effekten ska hålla ännu längre.

Hur mycket lyft man får är också väldigt individuellt och beror bland annat på ålder, hudtyp och hur väl man förhåller sig till eftervårdsinsruktionerna.

Vi rekommenderar alltid kombinationsbehandlingar för bästa effekt. Din sjuksköterska berättar mer om detta på din konsultation inför din behandling.

Vem passar att göra trådlyft?

Alla som vill ha hudförbättring och uppstramning i ansiktet, kring käklinje, runt mun och ögon är bra kandidater för behandlingen

Trådlyft passar både kvinnor och män, yngre och äldre. Yngre kan göra behandlingen för att förebygga kontinuerlig bibehålla en ungdomlig hud och äldre för att få ett mer ungdomligt utseende.

Trådlyft tjocka trådar

Behandlingsområden 

  • Helt ansikte
  • Ögonbryn
  • Under ögonen
  • Kind
  • Käklinje
  • Haka
  • Hals
  • Dekolletage
  • Mage

Före trådlyftbehandling

Kostnadsfri konsultation (på plats) är obligatorisk innan behandling.

Under trådlyftbehandling

Vid behandling med tunna trådar lägger vi på en bedövingssalva och vid behandling med tjocka trådar läggs lokalbedövning i det område som ska behandlas.

Efter trådlyftbehandling

Var noga med hygien och undgå beröring och smink på 24 timmar efter behandling.

Under 3 veckor ( gällande tjocka trådar) ska du undvika intensiv träning, tunga lyft och andra ansiktsbehandlingar. Första veckan ska du försöka sova på rygg om du behandlats i ansiktet. Om du upplever smärta kan du ta alvedon vid behov.

Efter 3 månader får du en uppföljning för justering och vid behov fler trådar. I vissa fall kan en touch-upnkrävas 6-9 månader efter din första behandling. Detta för bästa resultat.

Behov av touch-up är individuellt och bedöms i samråd med din behandlare.

 

PRISLISTA TRÅDLYFT

Trådlyft 1 område 6995 kr

Trådlyft 2 områden 9995 kr

Trådlyft 3 områden 14 495 kr 

Trådlyft 4 områden 19 995 kr

Monotrådar 50 st 3950 kr

Monotrådar 100 st 5995 kr

Mono Eye 4000 kr

Eventuella risker och biverkningar:

Riskerna är mycket begränsade. Vanligen förekommande biverkningar är blåmärken, ömhet, svullnader i och omkring området (övergående ca: inom 3 veckor).

Mindra vanliga biverkningar är ”trådruptur” dvs att en eller flera trådar går av. Dett orsakar att resultatet kan kännas ojämnt och att trådarna tältar huden. Om du upplever detta bör du kontakta din behandlare som bedömer vad som behövs.

Infektion (i sällsynta fall) i behandlingsområdet är en annan ovanlig biverkan men yttrar sig genom ökad rodnad, värme eller utan feber och frossa. 

Att säkerställa en hög nivå av säkerhet och kvalitet är grunden för all vår verksamhet. Du som kund eller patient skall i alla lägen känna dig trygg med både omvårdnad och resultat av de behandlingar som du genomgår hos oss. Därför väljer vi alltid produkter, material och teknik från de ledande leverantörerna på marknaden. 

Alla våra injektionspreparat är alltid högkvaletativa och kommer från välrekomenderade tillverkare.

 

 

 

UDDEVALLA:

 

Stora Hellevigsgatan 6

451 40 Uddevalla

0522-141 20

info@klinikpangea.se

 

ÖPPETTIDER:

 

Uddevalla

Mån-fre 08.00 - 17.00

Lördagar 09.00-14.00

Söndag STÄNGT

 

 

Klinik Pangea