SKINBOOSTER & PROFHILO

Skin Rejuvenation / Skinbooster är en behandling där vi tillför huden fukt(Hyaluronsyra) ner i underhuden där den också produceras och bygger gradvis upp huden och återfuktar på ner på djupet. Skinboosters förbättrar din hudstruktur, elasticitet och ger den dig en fin lyster.

Profhilo är den allra senaste injicerbara anti-aging behandlingen baserad på hyaluronsyra. Med sin höga halt hyaluronsyra triggar den även kroppens egna produktion av ämnet.

Om Skinbooster-behandling

Skinbooster består av många små stick över hela ansiktet (kan även göras med en annan teknik för att undvika många stick) där varje droppe som injiceras innehåller fukt i form av Hyaluronsyra. Behandlingen tar ca 30 minuter och behandlar områden som ansikte, hals och dekolletage.
Efter behandlingen kan du bli lite svullen och eventuellt få små stick-blödningar i huden. Dessa brukar vara borta inom en veckas tid. Man kan även uppleva små ” kulor” efter injektionen första dagarna efter behandlingen.

Profhilo är den allra senaste injicerbara anti-aging behandlingen baserad på hyaluronsyra. Det som skiljer Profhilo från andra fillers/skinboosters är att den inte enbart adderar fukt och volym utan dess höga koncentration av hyaluronsyra (32g/ml) stimulerar även hudens egna produktion av hyaluronsyra, kollagen och elastin vilket ger den en uppstramande effekt på huden.

Vid Skinbooster-behandling fokuserar vi på att behandla problem som:

 • Åldrad hud
 • Torr hud
 • Trött och glåmig hud
 • Solpåverkad hud eller för att stärka upp huden inför en längre tid av solexponering.

Pris

Skinbooster
En behandling 2500 kr.

Kurpris om tre stycken behandling 6600 kr.
Profhilo
En behandling
3500:-

Kurpris två behandlingar  6100:-

Se prislista

Behandlingstid

60 minuter

Antal behandlingar

Skinbooster rekommenderar vi att du gör som en 3-stegs behandling med 2-4 veckors mellanrum. Därefter rekommenderas en underhållsbehandling var 6:e månad.

Profhilo är progressiv och resultatet kommer stegvis. Behandlingen håller i ca 6 månader och därefter rekommenderas en uppföljande behandling var 6:e månad för bibehållet resultat.

Vad är Prohfilo?

Profhilo är den allra senaste injicerbara anti-aging behandlingen baserad på hyaluronsyra. Det som skiljer Profhilo från andra fillers/skinboosters är att den inte enbart adderar fukt och volym utan dess höga koncentration av hyaluronsyra (32g/ml) stimulerar även hudens egna produktion av hyaluronsyra, kollagen och elastin vilket ger den en uppstramande effekt på huden.

Produkten innehåller inte heller BDDE (ett ämne som korslänkar traditionella fillers) vilket gör den helt fri från syntetiska ämnen.
Behandlingen utförs vanligen i två steg med 3–4 veckors mellanrum. Produkten injiceras i totalt 10 punkter (vid behandling av ansikte) och sprider sig därefter själv jämt i vävnaden.

Behandlingen är progressiv och resultatet kommer stegvis. Utöver ansiktet kan man även behandla områden som hals, dekolletage och armar som normalt sett är svårbehandlat med traditionella fillers. Behandlingen håller i ca 6 månader och därefter rekommenderas en uppföljande behandling var 6:e månad för bibehållet resultat.

Vem kan göra behandling med Skinbooster?

Skinbooster passar dig som känner att din hud börjat bli grå, livlös och tappa spänst och elasticitet. Detta är tecken på att huden åldras och beror bland annat på att huden bryter ner fukten snabbare än vad den hinner producera ny. En ung och frisk hud kännetecknas inte alltid bara av att den är rynkfri utan även en bra hudstruktur. Vi kan erbjuda dig en behandling med Skinbooster från Restylane för att förhindra eller förbättra detta problem. Naturligtvis är det också viktigt att du använder bra produkter hemma för att bevara resultaten.

 Bra att veta innan skinbooster

& profhilo-behandling

 

En konsultation måste genomföras minst 48 timmar innan en injektionsbehandling om du inte tidigare har besökt kliniken, eller om det har gått mer än sex månader sedan din senaste behandling här. Det är ditt ansvar som kund att se till att konsultationen sker i tid före behandling.

 Gör inte en Skinbooster-

behandling om du:

 

 • Är gravid eller ammar
 • Äter antikoagulantia, tex Waranbehandling
 • Har diabetes, kollagen-sjukdomar, autoimmuna sjukdomar, pågående herpesinfektion eller annan hudinfektion, förkylningssymtom, tidigare hudtumörer.
 • Om du är allergisk mot Lidocain finns produkten utan detta ämnet.
 • Permanenta fillers.
 • Om du blivit behandlad med fillers från andra tillverkare skall du vänta i 6 månader innan du behandlas med Restylane.
 • Om du äter magnecyl, trombyl, antiinflammatoriska läkemedel, omega 3 och ginko kan dessa göra dig mer lättblödande. Rekommendationen är att inte ta dessa 4-5 dagar innan injektionen för att minska blödning och blåmärken.

Vanliga frågor och svar

Gör behandlingen ont?

Smärtgränsen är väldigt individell men det som känns vid en skinbooster-behandling är första sticket i huden, ungefär som en blodprov, dock själva behandlingen gör inte ont.

Kan alla behandlas med profhilo?

Nej, inte personer under 18 år samt personer som är gravida, ammande eller som har sår/inflammation i området som ska behandlas, tex herpes.

När ser jag resultat av en profhilo-behandling?

Många upplever att de kan se resultat direkt efter första behandlingen vilket beror på att man tillför fukt till huden vilket ger ökad lyster och volym. Det slutgiltiga resultatet ser man dock först ca en månad efter andra behandlingen.

Finns det några risker eller biverkningar kopplat till profhilo?

Hyaluronsyrabaserade fillers är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar. De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken.

Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk. Vid misstänkt biverkan ska du alltid kontakta din behandlare för bedömning.

Kan man träna som vanligt efter en profhilo-behandling?

Man bör avvakta träning 48–72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad pga. ökad cirkulation.

Kan man göra en profhilo-behandling om jag gjort fillers/skinboosters i samma område?

Ja det kan man, dock skall du alltid upplysa din behandlare om detta samt vilken produkt du fått så denna kan göra en individuell bedömning.

UDDEVALLA

 

Stora Hellevigsgatan 6

451 40 Uddevalla

0522-141 20

info@klinikpangea.se

ÖPPETTIDER

 

Uddevalla

Mån-fre 08.00 – 17.00

Lördagar 09.00-14.00

Söndag STÄNGT